با بررسی میزان و ترکیب محلول اشام در برداشت نفت نشان داده شد،حذف نمک Nacl موجود در اب موجب افزایش فرایند اشام و ازدیاد برداشت نفت می گردد. در اثر افزایش غلظت Nacl در محلول اشام ، برداشت نفت به میزان چشمگیری کاهش یافت. 

افزایش غلظت یونهای سدیم و کلر سبب می شود فعالیت یونهای موثر در پتانسیل سطح کاهش یافته و در واقع از تماس یونهای منیزیم،کلسیم،سولفات ،با سطح سنگ ‌و جدا شدن مواد کربوکسیلیکی جذب شده بر سطح سنگ جلوگیری شود. عدم حضور مقدار زیادی یون سدیم در لایه دوم، تسهیل در رسیدن یونهای کلسیم، منیزیم، به سطح سنگ‌را در پی خواهد داشت.چنانچه توانایی سولفات نیز برای رسیدن به سطح سنگ با کاهش غلظت کلر افزایش می یابد. بنابراین تغییر در ترکیب یونهای موجود در لایه دوم در اثر حذف Nacl موجود در اب دریا موجب افزایش سرعت اشام و برداشت نهایی نفت شده بود.

نکته مهمی که وجود دارد که کاهش شوری اب دریا در این تحقیق منجر به کاهش برداشت نفت گردید. علت این امر کاهش غلظت یونهای تعیین کننده پتانسیل ذکر شده است. با توجه به نتایج آزمایشات حذف Nacl از ترکیب محلول اشام‌افزایش برداشت نفت را در پی داشته است. در حالی که رقیق نمودن محلول اشام به درجات شوری یا بیشتر در میزان برداشت نفت تاثیر منفی داشته است. در نتیجه، نه تنها غلظت یونهای فعال در فرایند تغییر ترشوندگی از اهمیت برخوردار است.بلکه غلظت نمک های غیر فعال مانندNacl نیز با تاثیر بر لایه الکتریکی دو گانه، در فرایند تغییر ترشوندگی موثر است. 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها